Dags att ta itu med ett projekt som väntat i 13 år.
Jag hittade den här gamla skänken i skogen utanför vedboden något år efter att jag flyttat in. Visst hade jag sett att det låg något lådaktigt där men det var så oerhört mycket annat att ta itu med så inte förrän året efter vände jag på den och såg att det var en gammal skänk. Jag funderade ett bra tag på om det var värt att göra något åt den. Det var en stor spricka på ena sidan färgen var bedrövlig. Den var full av stora spikar inuti och utanpå. Antagligen har den stått i gårdsverkstaden några år och varit nyttig idiot innan den åkte ut pga platsbrist.
Men trots all misshandel och vanvård så var den fullt användbar om än ful. Så jag släpade in den i badrummet där den fyllde en viktig funktion eftersom det inte finns mer än en liten garderob till förvaring i min stuga.
Tänkte att det där fixar jag snart. Och så har den stått där och åren har gått, man blir hemmablind och jag har tänkt ibland att jag ska nog, snart.

NU är det dags. I morse la jag ner den på en matta och släpade ut den. Nu ligger den på ett par pallar och jag har gått över den med målartvätt.


Efter flera timmars slipande på ena lådan blev den så fin (nr 2 nerifrån) men så mycket jobb kommer jag inte att lägga ner, intorkad fernissa är tydligen inte att leka med.
Nu blir det slipning med maskin och för hand.
Fortsättning följer.